kartan..

..tog oss hem!
Ja, Tilde hade gjort en teckning på dagis. Men när vi skulle gå hem, så kom hon på att det var en karta, som skulle visa vägen hem!
Så de vart lite omvägar å snurningar runt träd, och hit å dit. Snacka om fantasi!!! En liten annorlunda väg hem, men hem kom vi iaf:=) Och roligt hade vi!!!
Mitt lilla ♥ hon kan hon:-)


Grekisk pyttipanna

Lördag och underbart skönt väder ute!! Har nyss varit ut med Eddie, och de va super skönt ute!!!Så ute kommer vi att vara i dag. Pär har jobbat i natt så, då är de bäst om vi är ute, så han får sova i fred.

Min rygg börjar bli lite bättre, kan iaf gå nu. Så hoppas att den snart ska bli helt bra igen!
Hade ju lovat Tilde att vi skulle åkt till badhuset, men de kan jag inte:( så ni kan ju ana hur tjatet å tjålet låter här hemma..  Men bara jag är bättre sååå ja, då blir de badhuset!


I kväll så ska vi käka lite gott blir Grekisk pyttipanna!!! de är mummmaaaa det:) mycket vitlök, men va f*n.. man får hålla sig borta från folk i morrn:)

Här kommer receptet för den som vill stinka vitlök:)



500g potatis
500g fläskfile
2 paprikor
2rödlökar
3 tomater
100g feta ost

Marinad

1dl olivolja
1/2dl kinesiksoja
1tsk sambaloelek
1tsk ingefära
3 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar

Sås

1 burk creme fraiche
2msk majonäs
4-5 pressade vitlöksklyftor
italiensk sallads krydda

Strimla köttet och lägg i marinaden, låt dra ca 6 timmar.
Skala klyfta potatis, lägg i en långpanna. Ugn 225 ca 20 min
Lägg på köttet och stek ytterligare ca 15 min.
Lägg sedan på den strimlade paprikan, rödlöken, tomaterna och feta osten och stek sedan ytterligare i ca 10-15 min

Servera med en grönsallad och vitt bröd!
Gott och enkelt, skönt när allt ska vara i ugnen...



Ha en skön lördag!


torsdag...

Sitter å väntar på att klockan ska bli hämtnings dax.. Tilde är på dagis. Men snart såå, blir de liv å rörelse här hemma igen!
Tänk att man kan sakna någon,
sååå MYCKET!
Är så tyst utan henne...

Torsdag i dag, de betyder att i morgon är de fredag!! Å helg!! De gillar jag. Iaf när man är ledig! Pär ska jobba men vi kommer att få se, och träffa han mycket endå! Synd bara att min rygg inte blivit nå bättre... Men hoppas att vi kan ha de trevligt å mysigt i helgen ändå!

Mitt/vårat hem.. ser ut som en sprängd soptipp:( Å jag kan inte göra nått åt det... Min rygg, sätter stopp. Så i dag när P kommer hem såå...... kommer han bli så glad när han kommer att få städa! Men han ska inte klaga, de är ju nästan allti annars jag som fixar det.

Dax å börja röra på sig. Mot dagis.. Sen får vi se vad T och jag hittar på??!


...

Onsdag i dag, är emma å är sjukskriven på grund av att min rygg har pajat.. Inge skojjsigt alls... Men har kännt av ryggen ett tag nu, å mitt jobb gör ju inte att de blir bättre. Har ju ett ganska tungt jobb. Så i måndags kväll när jag skulle ta ur tvätten ur maskin, så bara small de till... Så i går så var jag till farbror docktorn. Fick massa tabletter.

Så nu är de vila som gäller, och de ärjag inte van med. Svårt oxå, för kan knapt sitta då blir de bara värre, känns bättre när jag stå, med de blir lite drygt de oxå i längeden. Värker och hugger som bara den i ryggen:( 
I kväll så ska vi på föräldramöte, får se vad dom har att säga denna gången?

Tildes tänder börjar fastna mer å mer!!!! Vilket känns skönt! Ska till tandläkarn 1 okt i gen, hoppas att dom sitter som dom ska då.

Har varit till Strömsholm med Eddie oxå. Hans Op har läkt suuper bra!!! Men vi skulle ha honom lung en månad till, sen ska han få leva som vanligt, leka å träffa andra hundar!  Tror han längtar efter det:)

Ska t å fixa till oss så vi kan gå ut i de fina höstvädret!


Ambulansfärd

Dax för lite uppdatering..

Å de har hunnit hända en del saker, både trevliga och mindre trevliga.

Har fått turen med, att få hjälpa till och rida en ponny, som jag gillar skarpt;-)! Är ju så skönt å få vara i stallet och pyssla å grejsa!! Me like!!!! Kommer att tillbringa2-4 dagar i stallet varannan vecka. Tilde gillar oxå å vara med i stallet, borstar å rider lite hon oxå, när hon följer med.
Men jag hoppas på lite egentid, vad de gäller stallet, är ju inte lätt att ha henne med när jag själv ska rida..
I går när vi va i stallet så hjälpte hon mig att mocka;-) sååå duktig så att hjälpa till! Han med en liten ridtur innan hovslagan kom oxå.

Då har vi klarat av den trevliga delen, nu till en mindre trevlig historia...

Måndag eftermidag/kväll. Tilde kör omkull på sin cykel, vet inte riktigt hur hon landat, då de inte var nån av oss som såg. Men tvättar av de skrapsår som hon fick i ansiktet.
Tilde lugnar sig med gråtandet när hon fick lite plåster, men hon blir väldans trött, gråvit ifärgen och alldeles dimmig å frånvarande i blicken. Kallsvettades och vill inte hålla sig vaken, vill bara sova.
Så vi slänger in oss i bilen och åker mot akuten i Ludvika. Får sitta och ruska på henne hela vägen in, så hon inte ska somna. Får komma in på en gång, T blir undersökt på en gång, konstaterar att hon gjort sig illa i munnen, ca 4 tänder som sitter löst. Sen kom ambulanspersonalen. Jag och Tilde fick lägga oss på båren, sen vart de full fart med blåljus mot Falun. 
Ååå, ja, kan säga att RÄDD var jag. Fick tillbringa natten på avd,34. Vart väckta en gång i timmen. Då dom var in å lyste T i ögonen och kolla hur lätt väckt hon var.  
Tack å lov så har hon klarat sig undan med en lättare hjärnskakning och 4 lösa tänder.

CYKELHJÄLM!!!! de är BRA saker det;-)

Nu är de dax för soffan...


Blir TOKIG...

.. Jaaaa, nu J*VLAR ska de behöva ta över 2 veckor?? Inget fungerande kylskåp änn... Nu är jag riktigt FÖRBANNAD!

Så de blir ett samtal till idag.. Grrrrr....... ¤:)(¤#"*^**/

Igår så passa jag på att putsa köksfönstren, satt upp lite nya gardiner å så.. Nu är de bara 6 rum kvar:/..

Torsdag i dag då. Ska till Falun med Eddie, sen hem å försöka ta vara på denna dagens sol, om den fortfarande lyser när vi kommer hem!?
Helgen består av jobb, för min del. Lördag så är de kalas dax för Tilde. Så en present lär vi inhandla i dag, då vi ändå är ute å åker. På söndag, så ska P & T  nog till Säter på nån 4-hjulings tävling.
Nu ska jag ta mig en dusch, å försöka få på mig lite kläder.


Onsdag

Onsdag i dag då. Snart slut på denna veckan oxå.. Tycker veckorna å månaderna bara rusar förbi i en väldans fart, snart så är julen här, å med allt vad de innebär. Med pynt, bakning och allt pyssel. Kan tycka att de är riktigt mysigt, sammtidigt som de är lika skönt när allt är över å man får plocka bort allt!

Är hemma i dag med, och VB.. Tilde va feberfri i dag, så hoppas att hostan oxå germed sig.
I dag så verkar de som om dom ÄNTLIGEN ska komma å fixa vårat kylskåp!!! Inte en dag försent!!! Så då står storhandling på schemat!

T, ligger i soffan å kollar på barnkanalen, själv så tänkte jag städa av lite här hemma.
I morgon så ska jag till Falun med Eddie igen, på rehab. Får se om våran träning har gett han några muskler!? Skulle vara så skönt om han snart får busa å träffa andra hundar igen:-)
Trevlig onsdag på er...


Trevlig helg!, men är sur oxå..

En mycket trevlig helg har vi haft!! Va på Mattias & Noks bröllop i lördags!!! Så finasåååå var dom!!!
SUUPER TREVLIGT;-)
Nu är kärleksparet i Prag, utan underkläder;-) Lite bus måste man ju hitta på;-)

Gårdagen behöver jag inte äns nämna.......

Måndag i dag, ny vecka nua tag. Fick åka från jobbet idag, dom ringde från dagis. Fick hämta hem en hostig och febrig T. Ja, de är vell inge annat å vänta nu...
T ligger i soffan å kollar på film, själv så ska jag passa på å ta reda på lite tvätt...

Och så ska jag försöka få tag på någon från samsung, å dom ska få HÖRA... nu har vi varit utan ett fungerande kylskåp över en VECKA!!!! de som bara skulle ta MAX 3 dagar! Så nu j*vlar är jag riktigt SUR...
Å jag kan lova att de inte kommer att vara nå trevligt samtal, dom kommer att få!

Nä, dax å ringa..


Bröllop

Vilket väder de är då.. riktigt höstväder... En liten sovmorgon fick jag i dag! såå sköönt. Är 3 ledig nu över helgen.
Och i morgon så ska vi ju på bröllop!! Ska bli så kul!!
Så i går va vi till Borlänge och Pär köpte sig en ny skjorta, och Tilde fick lite tights. Så nu inväntar vi morgondagen!!
Alltid trevligt med bröllop:-)

Hoppas att de blir lite bättre väder till i morgon!??!!

I dag så ska jag in till staden å fixa en liten sak, sen så vet jag inte vad vi ska hitta på.. är ju så tråkigt väder. Skulle behöva måla lite, men är ju inge tork väder pricis, så de får vänta.

Nu ska jag träna Eddie lite, har ju ett träningsprogram åt han, så han åter får sina muskler. Fattades 1,5 cm i muskler, på de op, benet. Annars så har han återhämtat sig bra! Skall till baka på till rehab, 10/9. Då får vi se om våran träning har gett nå resultat..

Trevlig fredag!


Ledig dag

,är vad jag haft i dag. Så skönt så å vara ledig en dag så här mitt i veckan.

I morgon så är de jobb som gäller, fast ska sitta vid datorn å fixa med schemorna.. så då blir de ett litet av brott från de vanliga vårdjobbet.

I dag så drog vi in till staden, jag Tilde,Nina & Therese. Har klipp mig!! Tilde fick en ny tunika/klänning, till brölloppet på lördag, å så tog vi oss en lunch på china. Själv så köpte jag mig en lite längre tröja!! Så nöjda å belåtna är vi nu=)

Om man ska fixa lite kvällsmat då, den eviga frågan är bara VAD?????


RSS 2.0